Mini Camping 't Voorde

Omgeving

Stacks Image 214
Bezienswaardigheden in de Achterhoek
De Achterhoek is een prachtige omgeving en sommige gedeelten zijn uitgeroepen tot Nationaal Landschap. Het gebied rondom Winterswijk behoort tot Nationaal landschap met haar Vragender-, Korenburger-, Wooldse- en Meddoseveen, Bekendelle.

Het landschap rond Winterswijk is misschien wel het meest karakteristiek voor de Achterhoek. Het gebied heeft zijn kleinschalige coulissenlandschap behouden, een aaneengesloten gebied met een afwisseling van open plekken, houtwallen, bosjes, bomenrijen en struweelhagen. Mede door de essen is het reliëf opvallend. Idyllisch zijn de meanderende beken in de bossen. Betoverend mooi, als de zon er doorheen schijnt.

Het
Korenburgerveen, Vragenderveen en het Wooldse Veen zijn fraaie hoogveengebieden, de Bekendelle is een moerasbos waar de Boven-Slinge doorheen stroomt en Willinks Weust is het natuurgebied waarin de Steengroeve ligt. Zij zijn de kroonjuwelen in het landschap rond Winterswijk.
Het Korenburgerveen is een natuurreservaat ten noordwesten van Winterswijk in de Nederlandse provincie Gelderland. Het is grotendeels in eigendom van Vereniging Natuurmonumenten en vormt geografisch en ecologisch een geheel met het Meddosche Veen, het Vragenderveen en het Corlese Veen.

Wilt u meer weten over de Achterhoek kijk dan hier eens…

En, een van Neerlands meest bekende schilders, Piet Mondriaan, heeft in Winterswijk gewoond.
Streepje1
Klik op de foto’s voor een vergroting.
Stacks Image 691
thex Created with Sketch.
Stacks Image 695
thex Created with Sketch.
Stacks Image 699
thex Created with Sketch.
Winterswijk
Gelegen in de Gelderse Achterhoek, ingesloten tussen Aalten, Groenlo, Lichtenvoorde en de Duitse grens ligt het Nationaal Landschap Winterswijk met een gebied van bijna 22.000 hectare groot. Midden in de Gelderse Achterhoek ligt Winterswijk. Vanwege het karakteristieke landschap met zijn de vele essen en de kleinschalige verkaveling, riep de Nederlandse overheid het gebied in 2005 uit tot Nationaal Landschap.

Landschap
Het landschap in dit gebied heeft zich ontwikkeld door de scheiding door grote moerassen met de rest van Nederland. Het huidige landschap is halfopen met afwisselend kleine percelen en grote essen met daarnaast bosjes, lanen, houtwallen en af en toe hoogveen. Mede door de essen is het reliëf opvallend. Ook kenmerkend zijn de meanderende beken in smalle dalen. Ten slotte is de bebouwing vervlochten in het landschap: oude boerderijen, gehuchten en grotere nederzettingen. Geroemd wordt het zo karakteristieke coulissen-landschap. Ook is er een sterke oriëntatie op het Duitse Münsterland.

Bijzonder is de grote, open
steengroeve in de buurtschap Ratum. Afgezien van Zuid-Limburg is dit de enige plaats in Nederland waar geologische afzettingen zo dicht aan het oppervlakte komen. Historisch-bouwkundig belangrijke landschapselementen zijn de watermolens en de zogenaamde scholtehoeves, de (vroegere) woningen van invloedrijke scholteboeren. Wilt u meer weten over de bijzonderheden van Winterswijk, kijk dan bij de VVV.

Winterswijk is de grootste plaats. In vroegere tijden waren het voormalige vestingstadje en huidige boekenstad Bredevoort en in mindere mate Aalten het belangrijkst. Van historisch belang in het stedelijk gebied zijn enkele fabrieken zoals de tricotfabriek in Winterswijk.
Klik op de foto’s voor een vergroting.
Steengroeve Winterswijk
thex Created with Sketch.
Stacks Image 595
thex Created with Sketch.
Stacks Image 599
thex Created with Sketch.
Bredevoort boekenstad
De kern van Bredevoort is een beschermd stadsgezicht en is nu vooral bekend als boekenstad. U vindt hier talloze boekantiquariaten en –markten, dus als u van lezen en oude boeken houdt, dan mag uw vakantie niet voorbij gaan zonder een bezoek aan ‘Bredevoort Boekenstad’.

Bredevoort Schittert
Tijdens het evenement Bredevoort Schittert wordt het hart van het historische vestingstadje Bredevoort omgetoverd tot een sprookjestoneel. Beleef Bredevoort eens anders! Lichttaferelen, muziek, theater en zang zullen u betoveren. Tienduizenden lichtjes zorgen voor warme sfeer en gezelligheid in de smalle straatjes van Bredevoort. Er zijn prachtig verklede mensen, en de vele kunstenaars (schilders, beeldhouwers, fotografen etc.) die in Bredevoort actief zijn, laten u graag kennis maken met hun werk door middel van een expositie in hun atelier of op de oude ambachtenmarkt.

Drie dagen licht, muziek, theater en romantiek!
Verras uzelf en beleef Bredevoort Schittert. Elk jaar in september zal dit spektakel drie dagen georganiseerd worden in Bredevoort. Meer informatie over het programma, toegangsprijzen en parkeergelegenheden kunt u vinden op de website van Bredevoort Schittert:
www.bredevoortschittert.nl
Klik op de foto’s voor een vergroting.
Stacks Image 635
thex Created with Sketch.
Stacks Image 639
thex Created with Sketch.
Stacks Image 643
thex Created with Sketch.
Stacks Image 572
Aalten en Dinxperlo
Wie in Aalten is geweest, weet dat deze gemeente verrassend veelzijdig is. Er is veel rust, natuurschoon en ruimte. Daarnaast is er een goed knooppunten-netwerk aan fiets- en wandelroutes Al wandelend of fietsend over een landweg lijkt het alsof u in een schilderij van een Hollandse meester bent beland. Oude boerderijen, grazende koeien, afgewisseld met essen, bosjes, houtwallen en slingerende beekjes. Vanwege de unieke combinatie van agrarisch gebied, natuur en cultuurhistorie behoort een deel van de gemeente sinds 2005 tot het Nationaal Landschap Winterswijk.
Stacks Image 721
Links de Heelweg in Dinxperlo (Nederland), rechts de Hellweg in Suderwick (Duitsland), met de r.k. kerk St. Michael
thex Created with Sketch.
Klik op de foto’s voor een vergroting.
In het eeuwenoude boerenlandschap liggen de hoofdkernen Aalten, Dinxperlo en het vestingstadje Bredevoort. Samen met het buitengebied, bieden zij een gevarieerd aanbod aan winkels, horeca en recreatiemogelijkheden. De gemeente Aalten is gelegen aan de Duitse grens. Deze loopt o.a. dwars door de dubbelplaats Dinxperlo-Süderwick. Ze vormen samen een ideale plek voor een dagje uit.

Nationaal Onderduikmuseum
Het Nationaal Onderduikmuseum vertelt van het (over)leven van een gemeenschap in gewone en ongewone tijden. De twee gebouwen van het Nationaal Onderduikmuseum aan de markt in Aalten zijn als rijksmonumenten aangewezen door het rijk. VVV Aalten is onderdeel van het
Nationaal Onderduikmuseum en is gehuisvest in de centrale hal.
Stacks Image 586
Klik op de foto’s voor een vergroting.
Stacks Image 663
Het Nationaal Onderduikmuseum in Aalten is een onderduik- en verzetsmuseum. Het museum belicht het dagelijks leven tijdens de Tweede Wereldoorlog en de persoonlijke keuzes die men destijds moest maken.
thex Created with Sketch.
Bezienswaardigheden in de directe omgeving
Het actuele weer in Winterswijk
WINTERSWIJK WEATHER
Stacks Image 457
Stacks Image 462
Stacks Image 465
Stacks Image 468
Missing image
Petra en Rudy Brouwer
Corleseweg 84
7119 AB Winterswijk-Corle
Tel: +31 (0)543-512092
Mobiel: +31636111450 of +31636100499

Email: info@minicampingvoorde.nl
Internet: www.minicampingvoorde.nl
Uw reservering kunt eenvoudig online boeken door het reserveringsformulier in te vullen.

U kunt ook telefonisch uw reservering boeken via:
Tel: +31 (0)543-512092
Mobiel: +31636111450 of +31636100499

Aangesloten bij: VeKaBo, VVV, ANWB, Boer en Recreatie.
Heeft u nog vragen over de tarieven en/of over het maken van een reservering.

Of wilt u meer weten over de mogelijkheden die wij te bieden hebben.

Dan kunt u deze vragen stellen door
hier te klikken of door telefonisch contact op te nemen via:
Tel: +31 (0)543-512092
Mobiel: +31636111450 of +31636100499

ontwerp | realisatie ReclameBureauKamp